De wormonderzoeken worden volgens de McMaster methode uitgevoerd. Met de McMaster telkamer wordt er nauwkeurig een ei-telling uitgevoerd om te zien of er een worminfectie aanwezig is bij het dier. Groot voordeel is dat met deze methode de verschillende wormeieren herkend kunnen worden en bepaald kan worden hoe ernstig de besmetting is. Dit geeft de mogelijkheid een doelgericht ontwormingsadvies te geven. Pas boven een vastgestelde hoeveelheid eieren per gram (EPG) is ontworming gewenst, of zelfs vereist.

Het onderzoek is gericht op maag-darmwormen en coccidiose. Ook is het additioneel mogelijk een monster te onderzoeken op leverbot. Wanneer er een mestonderzoek  voor paarden word aangevraagd is het ook  mogelijk dat er gekeken word of er zand in de mest zit.

Het monster wordt microscopisch onderzocht door een rijks afgestudeerd paraveterinair, de uitslag wordt u vervolgens per e-mail toegestuurd.

Met dit onderzoek kunnen wij worminfecties bij paarden, schapen, geiten, runderen honden, katten en overige dieren onderzoeken.

Naast individueel mestonderzoek is het ook mogelijk om een ‘meng’ monster te onderzoeken. Hierbij kan er van een kudde mest worden afgenomen. Dit mag maximaal van 5 dieren zijn.